U bepaalt hoe u samen
met ons onderneemt

Bas Schumacher

“Ik ben een groot fan van de coöperatie”

BAS is een schade- en hypotheekkantoor gevestigd in Bilthoven en sinds 2007 lid van de coöperatie. Drie jaar geleden stapte BAS over naar een administratiesysteem op basis van Administratie onder DAK. De coöperatie voert de prolongatie uit en doet het IT beheer van dit gedeelte van de kantoorpraktijk. De eigenaar van BAS is de bevlogen Bas Schumacher. Zijn vrouw, Simone Schumacher, is bij de onderneming betrokken als mediator.

Uit alle serviceproviders heeft u voor DAK gekozen, wat is uw belangrijkste motivatie?
Ik ben groot fan van de coöperatie. Ik ben van mening dat je als kleine zelfstandige weinig te vertellen hebt in deze wereld van grote organisaties. Door lid te zijn van een coöperatie kun je samen meer bereiken zonder dat je je eigen zelfstandigheid verliest.

Wat brengt het lidmaatschap van DAK uw kantoor?
Veel efficiency in administratie. En de kans op ontmoeting met collega assurantiebedrijven. Een mooie toevoeging is de korting op cursussen en software.

Levert het lidmaatschap u kostenbesparing op?
De grootste kostenbesparing die wij hebben kunnen maken is ons administratiesysteem (CCS) onder te brengen bij DAK (Administratie onder DAK). Ik ging qua kosten van € 8.000,- per jaar naar ongeveer € 4.800,- per jaar. Verder zijn er vele kleine zaken waar je toch wat korting meepakt zoals de hypotheeksoftware, cursussen etc.

Welke diensten van DAK leveren de meeste efficiency op?
Het eigen volmachtbedrijf van DAK levert ons de meeste efficiency op. De processen van prolongatie, wijzigingen aanbrengen en schades worden nagenoeg volledig door DAK uitgevoerd. Dat gaat allemaal een stuk sneller in verhouding tot de provinciale portefeuille.

Wat zou u (toekomstige) DAK-leden adviseren?
Het allerbelangrijkste in deze tijd is focus, dus niet meer 10 verschillende soorten dienstverlening aanbieden en duidelijk naar je klant communiceren wat je doet en wat het kost.